Motorsport har alltid vært en av de mest spennende og fartsfylte sportene man kan se på. Det er noe med den store risikoen førerne tar ved å kjøre så fort i terreng eller baner som virker helt umulige. Det er klart, man har jo tilpasset bilene til den største grad slik at det er i det hele tatt mulig å gjøre, fordi man kan ikke kjøre rally med bilen du og jeg har. Eller, man kan, men du kommer ikke til å komme veldig langt med det i hvert fall. Og det er langt farligere. Det er jo bare å se på statistikkene, og se hvor mange som faktisk dør ved ulykker i bilsport kontra ulykker med vanlige biler. Det er en stor prosentvis forskjell der. Det er ikke så rart, bare se på sikkerhetsutstyret slike biler har.

Enhver ting som faktisk er vanskelig å konkurrere i og å vinne er verdt å følge med på. Formel 1 kan dog virke litt kjedelig, fordi ofte så handler det om hvem som har den beste bilen, mer enn om hvem som er den beste føreren. På en annen side så kan man si at de beste førerne har gjort seg fortjent til de beste bilene også. Det er en grunn til at Lewis Hamilton kjører for Mercedes og vant mesterskapet, i stedet for en annen fører. Slike ting hører sammen. Det er jo som å si at den eneste grunnen til at Messi er verdens beste fotballspiller er fordi han spiller for Barcelona. Men saken er den at han ikke ville spilt for Barcelona om han ikke var verdens beste, og Barcelona ville ikke vært den samme klubben uten Messi. Slike ting henger sammen som sagt, og bra er det, fordi det er da vi virkelig får se de store prestasjonene. Det ville vært vanskelig for Messi å prestere på samme nivå om han spilte for Rosenborg liksom. Og det samme gjelder også sjåfører i Formel 1.

Bilsport har man drevet med helt siden biler ble oppfunnet. Den første offisielle konkurransen ble holdt i Frankrike, og det var Peugeot som var en av de viktigste merkene i dette. Selv om hastighetene da var ganske lave, så var de viktige for den videre utviklingen av sporten som sådan, spesielt fordi dette gjorde de som levde på den tiden lystne på mer og mer. Gradvis kom bedre teknologi som tillot bedre og raskere biler, og dermed også mer vågale og spennende konkurranser. Ford har også vært viktig i utviklingen, spesielt fordi den teknologien de utviklet tillot biler å bli produsert raskere og i større omfattning enn tidligere. Det ville nok vært noe som kom etterhvert uansett, men det var Ford som var først ute og var altså avgjørende.

Bilsport er en av de mest sette sportene i verden og blir fulgt av millioner over hele kloden. Det at det finnes utrolig mye penger i det er også noe som gjør at det fanger folks oppmerksomhet enda mer, og det kommer det til å gjøre i fremtiden også.